zondag 25 september 2016

Spectacles de bril van Snapchat

Spectacles
Met Snapchat maak je een gekke foto naar iemand waar verder niets mee is gebeurt. Een rare selfie die je naar je vrienden stuurt. Snapchat heeft wereldwijd 200 miljoen actieve gebruikers, dagelijks worden er 400 miljoen snaps naar elkaar gestuurd. In Nederland kennen we 2 miljoen gebruikers, de meeste gebruikers zijn tieners van 12-19 jaar. Het is volledig gratis.
Binnenkort zal de eerste zonnebril op de markt komen met een camera. Nu heeft Snapchat een bril ontwikkeld, de Spectacles. De brillen zijn een zonnebril met een geïntegreerde camera. Deze creëert makkelijk herinneringen waar je later weer op terug kunt kijken. 
Volgens Snapchat is er gebruik gemaakt van een van de kleinste draadloze video-camera's in de wereld en is in staat om een hele dag Snaps te maken. De zonnebril zal verkrijgbaar zijn in 3 verschillende kleuren. Door middel van een knopje in te drukken op de zonnebril kan, door de gebruiker, filmpjes worden gemaakt van maximaal 10 seconden lang. 
De Spectacles is rechtstreeks aan het sluiten op Snapchat via Bluetooth of Wi-Fi en zet je herinneringen rechtstreeks over naar de app in de gloednieuwe ronde videoformaat. Circular video speelt full screen op elk apparaat, in elke richting en vangt het menselijke perspectief met een 115 graden gezichtsveld. De prijs zal ongeveer 129,99 dollar zijn.
Nu Snapchat niet alleen maar een app meer is, was het ook tijd voor een naamswisseling. Snap Inc. is de nieuwe naam van het bedrijf. 
In het promotiefilmpje van Snap is niets te zien van hoe de camera eruit gaat zien en de werking ervan. 
Ik vind het een leuk initiatief om een zonnebril te maken met een camera. Maar zal het nu echt zo spectaculair zijn, ik weet het niet. Het is ook best wel een dure bril als je nagaat dat de meeste gebruikers 12-19 jaar zijn. Maar we gaan het zien....

donderdag 8 september 2016

Pijn & Het brein

Pijn & Het Brein een prachtige boek waarin beschreven wordt, hoe je brein en de pijn werkt. Mensen met onverklaarbare pijnen worden vaak niet begrepen. In dit boek wordt dit ook duidelijk gemaakt dat het wel degelijk iets is wat wel bestaat, waar is en hoe ermee om te gaan. 

'Leer er maar mee leven!' is een boodschap die niemand met chronische pijn wil horen. Eén op de tien mensen heeft langdurig ernstige pijn die veel beperkingen met zich meebrengt. En meestal vinden artsen geen afdoende verklaring op de plek waar de pijn wordt gevoeld. 

Wie voelt dat er iets mis is in zijn of haar lichaam, wil begrijpen wat er aan de hand is. Dit boek geeft de broodnodige antwoorden. Wat is er wel degelijk veranderd in het lichaam van mensen met chronische pijn? En hoe ontstaat zo'n verandering? Het brein, als centrale regiekamer van ons lichaam, blijkt een grote rol te spelen. Zonder brein geen pijn.

'Medisch onvoldoende verklaarde pijn' kan worden verklaard. Alleen wordt vaak ten onrechte gedacht dat uitleg daarover te ingewikkeld is. Of de behandelaars kennen de uitleg zelf ook niet. Ook voor hen is dit boek nuttig: het biedt tools waarmee zij hun begeleiding kunnen verbeteren. 

Naast wetenschappelijke verklaringen worden in dit boek twee zelfmanagement methodes uitgebreid beschreven: succesvolle activiteitenopbouw bij chronische pijn en succesvolle opbouw van uitgeputte energiereserves.

Ik heb zelf Fibromyalgie (ook wel Wekendelenreuma genoemd) en Fenomeen van Renaud, Vergroeiing in de rug, Spastische darmen, Hooikoorts en Huisstofmijt allergie. Vaak ben ik niet begrepen door artsen, mensen om mij heen, de gemeente. Dit heeft mij vaak gekwetst en depressief gemaakt, ze weten vaak niet wat je door maakt de hele dag. Ik kon er zelf ook niet mee omgaan, ook omdat ik niet wil afvallen voor iedereen met mijn beperkingen. Sinds mei 2016 zit in in Revalidatie in Ede. Ik merk dat ik mijzelf ben aan het terugvinden, ik word sterker zowel geestelijk als lichamelijk, ik ben weer tevreden met mijzelf. Mijn Ergotherapeute die attendeerde mij op dit boek en heeft mij heel veel duidelijkheid gegeven, dat deze ziekte niet niks is. Ik leer er nu mee leven en ook te accepteren: 'Ik heb beperkingen'. Ik heb hulp gehad van de Maatschappelijk werk, Psycholoog, Ergotherapeut en Fysiotherapeut. Ik ben nu langzaam aan het afbouwen en ik zie weer toekomst. Ik weet wat ik wil en ik ga er weer voor! Ik ben een vechter!

Het boek is te verkrijgen o.a. bij: 
http://uitgeverijprometheus.nl/catalogus/pijn-het-brein.html
https://www.bruna.nl/boeken/pijn-het-brein-9789035144279
https://www.bol.com/nl/p/pijn-het-brein/9200000051539580/?suggestionType=suggestedsearch